Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Somebodycares / Activiteiten  / Lente bij SomebodyCares

Lente bij SomebodyCares

may_photo

Langzaamaan wordt het lente hier, maar het is wel nog behoorlijk koud. Komende lente verwachten we veel groepen uit Nederland. We zien ernaar uit om een fijne tijd met hen samen te hebben!
De afgelopen drie maanden waren iets rustiger met alleen het normale programma en wat extra bouwactiviteiten. Daarover kunt u lezen in deze flits!

Gemeenteleven

Een paar weken geleden hadden we een opdrachtdienst en mochten we bidden voor een meisje, Ioana en haar jonge vader en moeder. Eén maart werd in Roemenië het begin van de lente gevierd. Alle vrouwen krijgen bloemetjes en kleine kadootjes. Op de vrouwenavond hebben we daar ook aandacht aan besteed. Ze mochten een bloempot versieren en kregen een hyacint om mee naar huis te nemen. Ook in maart hebben we voor het eerst een vrouwendag georganiseerd en daarbij ook vrouwen uit andere Roma dorpen uitgenodigd, zoals zij elkaar konden ontmoeten en leren kennen. Het was een fijne dag, met zang, gebed, een korte studie, een gezamelijke maaltijd en een creatieve activiteit. De vrouwen waren erg enthousiast en hebben ervan genoten!

Zieken

Crenguţa (20 jaar), die al vier jaar dialyse heeft, kreeg een hartstilstand tijdens de narcose voor een schildklieroperatie. Ze hebben haar wel weer kunnen reanimeren, maar de operatie is niet doorgegaan. Ze is nu weer thuis en krijgt drie maal per week dialyse. Het gaat niet goed met haar. Gabi (een vader van 30), wordt bestraald op dit moment voor huidkanker. Hij en zijn vrouw zijn pas voor de wet getrouwd.

Gebedspunten

  • Dank voor de fijne vrouwendag en bidt dat het de eerste zal zijn van vele!
  • Bidt voor troost voor de familie van alle overleden personen.
  • Bidt voor Crenguţa, het is een vrij hopeloze situatie.
  • Bidt voor Gabi en voor kracht om de bestraling te doorstaan.
  • Bidt voor een goede tijd met alle groepen die komen om te helpen.
nunta
craft-1
craft-2

Educatie

Het huiswerk begeleidings programma loopt heel goed. De kinderen komen vier keer per week om hun huiswerk te maken en ze krijgen dan ook een warme maaltijd. In totaal komen er ongeveer 60 kinderen elke dag. Ze maken hun huiswerk en krijgen daarnaast ook nog aanvullende werkbladen, zodat ze extra oefenen. Soms hebben ze ook creatieve opdrachten. Naast onze leraressen en leraar hebben we ook nog hulp van een aantal vrijwilligers. Dat is echt nodig! In Tufanu hebben we nog steeds wekelijkse kinderprogramma’s. Daarnaast worden er nu ook wekelijks kerkdiensten gehouden onder leiding van Viorel, Gheorghe en Abel uit Pauleasca die op de bijbelschool zitten.

Extra

Op de zolder hebben we een betonnen vloertje gestort en de zijwanden worden met gipsplaten betimmerd, zodat we een slaapplek krijgen voor de groepen die gaan komen. De hulpgoederen, die op zolder opgeslagen werden, moeten nu verhuizen naar de metalen opslagplaats in de tuin, maar helaas is die nog niet af! We hopen dat hij snel klaar is, voordat het volgende transport komt. (1 april, geen grapje!)

No Comments

Post a Comment