Team

Florin si Marianne Oprescu

Florin en Marianne Oprescu

Jennifer en Timothy

Florin en Marianne zijn 11 jaar geleden in Pauleasca begonnen met het werk onder de Roma. Toen hebben zij de stichting Somebody Cares opgericht.
Marianne is Nederlandse. Zij is 13 jaar geleden naar Roemenie gekomen via organisatie Operatie Mobilisatie en heeft toen Florin leren kennen. Florin en Marianne zijn 11 jaar getrouwd en hebben 2 kinderen, Jennifer en Timothy.

Liviu si Damaris

Liviu en Damaris Oprescu

Bennet en Dominic

Liviu is een broer van Florin. Damaris, zijn vrouw is half Roemeens en half Duitse en zij heeft haar jeugd in Duitsland doorgebracht. In 1998 is zij naar Roemenië gekomen om te werken met Operatie Mobilisatie en in Roemenië heeft zij Liviu leren kennen. Na hun huwelijk, nu meer dan 10 jaar geleden, zijn zij in Duitsland gaan wonen.

Afgelopen juni zijn zij weer terug verhuisd naar Roemenië, om voor minimaal 2 jaar met Somebody Cares te komen werken.
Liviu en Damaris hebben 2 zoons, Bennet, 3 jaar oud en Dominic, 1 jaar oud.

Florian en Simona Miu

Eduard en Annelis

Simona is een zus van Florin. Florian en Simona zijn 11 jaar getrouwd en hebben 2 kinderen, Eduard, 9 jaar en Annelis, 2 jaar oud. Zij zijn medeoprichters van Somebody Cares. Florian heeft een tijd geholpen met de boekhouding. Hij heeft een gewone baan en helpt af en toe als vrijwilliger.

Simona heeft sinds vorig jaar geen baan meer en werkt nu 2 dagen per week bij Somebody Cares in het onderwijsproject. Zij helpt de kinderen met hun huiswerk en tegelijk helpt ze de kinderen die achter lopen op hun klas met extra lessen. Ook helpt zij mee met het sorteren van de kleding die uitgedeeld wordt aan de Roma families.

 

 

Gheorghe Simion

Gheorghe Simion

Gheorghe is een Roma uit het dorp Pauleasca. Hij is getrouwd met Maria en zij hebben 3 kinderen en de vierde is op komst. Cecilia, 13 jaar oud, Marian, 12 jaar oud en Jasmina, 3 jaar oud.

Gheorghe werkt sinds 3 jaar voor Somebody Cares in de bouw projecten. Deze projecten zijn verschillend, ten eerste is daar het centrum van Somebody Cares, waar nog steeds aan gebouwd wordt. Daarnaast zijn er verschillende huizen in het dorp zelf, die Somebody Cares opknapt, of zelfs een nieuw huisje bouwt voor de allerarmste. Met behulp van sponsors. Gheorghe en zijn vrouw zijn 2 jaar geleden tot geloof gekomen, wettelijk getrouwd en samen gedoopt.

hij eruit kwam, had hij geen plek om naar toe te gaan. Hij is naar ons toegekomen en sindsdien werkt en woont hij in het centrum van Somebody Cares in Pauleasca, nu al bijna 2 jaar lang.

Marius houdt toezicht op het gebouw, de schoonmaak en de programma’s die er gehouden worden. Hij is tot bekering gekomen en vorig jaar gedoopt.