Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Druk

We hebben een drukke tijd achter de rug met groepen en visite uit Nederland en Roemenië! Ze hebben mooi werk verricht waar we u hier een kort verslag van willen geven.
Ook hebben we twee hulptransporten gekregen.

En we hebben nieuws over de verandering die gaat plaatsvinden nu 1 juli de gemeente Eliëzer opgeheven wordt.
Veel nieuws dus!

Bodegraven en Emmen

Dit jaar hebben we besloten om samen met de groepen te werken aan twee nieuwe huizen voor twee arme gezinnen met 3 kinderen in Pauleasca.
De groep uit Bodegraven was de eerste groep, zij hebben het ene huisje gemetseld en voor het tweede huisje het fundament gestort. En daarnaast nog veel electriciteits klusjes verricht in het dorp.

De drie vrouwen uit de groep hebben voor het eten gezorgd, activiteiten gedaan met de kinderen, gordijnen genaaid voor twee gezinnen en een vrouwenavond georganiseerd met een borduurwerkje.
De tweede groep kwam van de VBG uit Emmen. Zij hebben een plafond gestort voor het eerste huisje en gemetseld op het nieuwe fundament.

Ook de vrouwen uit Emmen hebben een vrouwenavond georganiseerd met lekkere hapjes uit Nederland voor de Roma vrouwen. Ze hebben allemaal prachtig werk verricht!

Gebedspunten

  • Dank voor het mooie werk dat de groepen verricht hebben!
  • Bidt voor de groepen uit Nederland en Duitsland die nog gaan komen.
  • Bidt voor Crenguţa.
  • Bidt voor Gabi, dat hij helemaal zal genezen.
  • Bidt voor een goede voortzetting van de giften, nu met de veranderingen.

Zieken

Gabi is een maand lang bestraald, vijf dagen per week. Maar het is nog niet over. Hij wordt nu thuis behandeld en moet over een paar weken terug komen. Petruţa, een vrouw uit de gemeente, is kort geleden weer geopereerd, het is al de tweede keer dat de inwendige hechtingen niet goed geheeld zijn. Nu heeft ze een matje en we hopen dat dat blijft zitten.

Met Crenguţa gaat het nog hetzelfde.


Roemenen de Gomarus

Na de groep uit Emmen is er een groep uit een kerk uit Boekarest geweest om een weekendje te helpen. Zij hebben één van de huisje voorbereid zodat het dak erop kan.
Daarna kwam een grote groep leerlingen met leraren en directeur van de scholengemeenschap Gomarus. Ook zij hebben heel mooi werk gedaan! Het ene huisje kreeg een dak en het andere huisje een plafond en een trap voor de ingang.

Ook hier was een electriciën die de bedrading van beide huisjes in orde heeft gemaakt. Eén van de families is al in hun nieuwe huis getrokken!
De meisjes van Gomarus hadden ook elke dag een kinderprogramma voorbereid en knutselwerkjes.

Samen met de Gomarusgroep zijn we met de tractor naar Tufanu gegaan en hebben ze een kinderprogramma gedaan.


Extra

We hebben twee transporten met hulpgoederen na elkaar gekregen. Eén uit Nederland en één uit Zwitserland. Het staat voorlopig opgestapeld in de schuur. De loods hebben we nu af, maar we hebben nog kratten nodig om de kleding, schoenen enz. in op te slaan. 1 Mei was het hier Pasen en hebben we een lekkere lunch georganiseerd voor de kinderen van Pauleasca. Er waren rond de 100 kinderen!

Persoonlijk

We hebben een druk maar goed voorjaar gehad met de groepen. Ook kregen we visite uit Nederland van de familie Kombrink en we zijn blij dat we hen het werk van Somebody Cares mochten laten zien en ook een stukje van Roemenië.

1 Juli zal onze thuisgemeente Eliëzer officieel worden opgeheven. Naast het werk zijn we dus hard op zoek gegaan naar een andere gemeente om onze projecten te financieren. De gemeente “Forward Grace”, (ANBI status) uit Zwijndrecht wil ons helpen, daar zijn we heel blij en dankbaar voor!

Uw giften voor Somebody Cares en voor ons persoonlijk kunt u nu storten op hun rekening. Zie hiervoor de informatie in het roze vlak. Let er wel op dat u een andere o.v.v moet gaan gebruiken!
Voor al uw vragen en opmerkingen blijft ons email adres gewoon hetzelfde.

Dank u wel voor uw hulp en begrip, door uw gebed en ondersteuning kunnen wij doorgaan met het werk van Somebody Cares.

Veel Zegen, Florin, Marianne, Jennifer en Timo

No Comments

Post a Comment