Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Tufanu

Tufanu is een afgelegen Roma dorp, 4 kilometer na Tânca. De “weg” om er te komen gaat door het bos en gedeeltelijk door een klein riviertje. In de winter als er sneeuw ligt, of als het heel hard regent, is het onmogelijk om met de auto in het dorp te komen. Alleen met paard en wagen kun je het dorp dan nog bereiken.

Waar is Tufanu

Somebody Cares heeft in Tufanu een klein gebouwtje en houdt daar wekelijks een evangelisatie programma voor kinderen. De wens is om in de toekomst ook hier wat aan scholing te doen.

In Tufanu is een klein schooltje voor de klassen 1-4. Daarna moeten de kinderen 6 kilometer lopen door de bossen en over de heuvels om naar de hogere klassen te kunnen gaan. De meeste kinderen gaan niet elke dag naar school, maar zo’n 2 keer per week. Op het dorpsschooltje wordt niet elke dag les gegeven, aangezien er dagen zijn dat de leraressen het dorp niet kunnen bereiken.

Veel tieners stoppen met school, omdat ze er geen zin meer in hebben of omdat ze een relatie krijgen en daarna ook snel kinderen. Moeder worden op je veertiende is helaas nog normaal in dit dorp. Er is weinig uitzicht op een ander (beter)leven, want een vervolgopleiding kan alleen in Piteşti gevolgd worden en daar hebben ze geen geld voor en geen vervoer. Zelfs als ze werk zouden krijgen in de stad, is het bijna onmogelijk om elke dag heen en weer te reizen. Dat kost dan zoveel geld dat ze bijna niets van hun salaris over houden om van te leven.

Activiteiten in Tufanu:

Evangelisatie

Uitdelen van zakken kleding aan elke familie

Uitdelen van schoenendozen met cadeaus voor de kinderen met Kerst

Hulp bij medische problemen en hulp bij het vervoer naar een specialist

Speciale acties met groepen van buitenaf, ook soms met hulp van Roma uit Pauleasca, zoals evangelisatie, creatieve activiteiten en/of sport en spel en bouw activiteiten

Snelle feiten

De burgermeester in Tufanu heeft een project voor naschoolse opvang opgezet, dat wordt gefinancierd door een Noorse Stichting. Zij hebben daarvoor ook een nieuw gebouw neergezet en leraren aangenomen om er te werken. Somebody Cares zal namens de burgermeester het project gaan coördineren. We werken hierin samen met de gemeente Tufanu.

Robert komt voor ons werken en neemt de coördinatie op zich. We zijn blij dat we zo deel uit mogen maken van dit nieuwe project en we hopen dat het tot nut zal zijn voor de kinderen van Tufanu.

Onze Blog

Ontdek hoe u de behoeftigen kan helpen

Ondersteun het onze werk

U kunt ons helpen, zelfs al bent u niet hier in Roemenië!

Elke vorm van hulp is welkom. U kunt ons ondersteunen door middel van gebed, vrijwilligerswerk of donaties.
De projecten van Somebody Cares kunnen niet draaien zonder uw financiële hulp.

Newsletter

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen.