Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Somebodycares / Activiteiten  / Winter en Nieuwjaar 2016 nieuws

Winter en Nieuwjaar 2016 nieuws

tufanu-kids

Het nieuwe jaar is begonnen en we wensen jullie allemaal heel veel zegen toe voor het jaar 2016. Ook willen we iedereen bedanken die ons in 2015 heeft gesteund door middel van gebed en (financiële) hulp. We hopen dat u ook in 2016 naast ons blijft staan!

Zieken

Pavel De oudste vrouw uit het dorp is overleden, zij is 90 jaar geworden. Zo’n leeftijd komt niet veel voor onder de Roma’s. Wij hebben de begrafenis georganiseerd. Net voor Kerst is een andere vrouw overleden aan kanker, zij was 57 jaar oud. Kleine Pavel, die regelmatig naar de dokter moest voor zijn blaas, is genezen verklaard, de dokter had niet verwacht dat het ooit helemaal zou genezen!

Gemeenteleven

We hebben allerlei activiteiten gehad rondom Kerst. Met de kinderen in Pauleasca hebben we een aantal vrijdagen geknutseld, liedjes ingestudeerd en een toneelstukje aangeleerd. Ook de tieners in Pauleasca hebben een schaduw toneelstuk met betrekking tot het kerstverhaal uitgevoerd. Samen met een groepje vrouwen uit de kerk in Pauleasca hebben we een maaltijd georganiseerd voor het hele dorp. Er kwamen ongeveer 200 volwassenen en kinderen! De sfeer was gezellig. Met een groepje vrouwen op de vrouwenavond hebben we kerstkransen versierd waarvan we er een aantal op school uitgedeeld hebben aan de leraressen. De vrouwen hebben ook samen cakes gebakken voor een aantal zieke vrouwen in het dorp.

Kerstkado’s:

Ook dit jaar hadden we weer een aanvraag ingediend voor 700 schoenendozen met kadootjes, zodat we alle kinderen in de drie dorpen blij konden maken. En die hebben we gekregen! Dit jaar hebben we voor het eerst ook een Kerst kinderprogramma in Tufanu gehad. De kinderen hebben geknutseld en met een paar helpers uit Pauleasca hebben we sarmale’s (traditionele Roemeense koolrolletjes gevuld met gehakt en rijst) uitgedeeld aan een groepje kinderen. Alle kinderen uit Pauleasca, Tufanu en Tănca hebben een schoenendoos gekregen en dat was een blijdschap voor iedereen! Zowel voor degenen die ontvingen, als voor degenen die uitdeelden.

Extra

In november hebben we twee weken lang een Amerikaanse vrijwilligster ontvangen, Tasha. Zij heeft voor het team van Somebody Cares een echte, Amerikaanse Thanksgiving maaltijd georganiseerd! Een groep uit Duitsland is begonnen met het maken van een hek in Tufanu rondom het gebouwtje en een aantal mannen van ons team hebben dat afgemaakt. Zo zijn we beschermd tegen de varkens en mensen die ook daar een huis willen bouwen.

Persoonlijk

In november ben ik (Marianne) 40 geworden en Florin 38! Dat hebben we gevierd met Jenny en Timo in het tropisch zwembad in Braşov. Het was erg leuk, zo samen. Dit jaar zijn we in Roemenië gebleven met de feestdagen. We hadden hele drukke dagen met alle activiteiten rond Kerst en een begrafenis die we moesten regelen, maar het is allemaal prima gegaan en we zijn dankbaar voor een goede tijd. Daarna hadden wij ook een paar rustige dagen met familie en nu hebben we zelfs sneeuw tot vreugde van de kinderen. Zij hebben deze week nog vakantie en beginnen maandag weer met school.

[notification type=”notification_info”]Introduceerden we de optie om donaties via een online formulier en PayPal sturen. Voor die u wilt ons helpen financieel is dit de snelste methode.[/notification]

 

No Comments

Post a Comment